Åttiotalets USA

NÅGOT VÄXTE FRAM

I åttiotalets Atlanta, Georgia, svettades industrisonen Jon Wikdahl för att nå familjeföretagets tuffa mål inom den globala pappersindustrin. Åren gick och många framgångar firades. En dag pep det dock till på faxen. Det var dags att sänka sista colan och bunkra upp med den senaste modellen av Levi’s Jeans – chefen kallade på andra sidan Atlanten och Jon med familj fick återvända till Sverige.

det var läge

ATT BRYTA SIG LOSS

Decennier av hårt arbete rullade på hemma i Sverige samtidigt som drömmen om att göra något annat hela tiden fanns i Jons bakhuvud. Till slut kom tiden då det var läge att bryta sig fri från pappersindustrins tröga massa. Möjligheterna öppnade upp sig och han kunde nu satsa på något som han verkligen brann för. Vad det skulle vara rådde det inte några tvivel om - den amerikanska söderns rustika matkultur hade lämnat en hunger han inte kunnat stilla.

en resa

TILLBAKA IGEN

Jon packade väskan och åkte tillbaka till det förlovade landet, hungrande efter kunskap om Real BBQ. Sökandet efter den saftigaste och godaste köttbiten hade startat. Ett okänt antal resor och måltider senare på Amerikas mest hyllade barbecuerestauranger var det bestämt; han skulle plocka det bästa delarna av det han ätit och ta det till Sverige.

vad blev

RESULTATET

Resultatet är Smedens BBQ. Receptet; en mäktigt stor Glaze Pit, en uppseendeväckande grandios rökgrill, en smed med antika verktyg och ett gammalt stall med en brinnande historia.