VÅRT KÖK

SÄSONGENS MAT

Real BBQ, ett koncept vi står för och arbetar efter under sex utav årets tolv månader. Läs mer om det nedan. Under vinterhalvåret vilar vi röken då temperaturskillnaderna utomhus försvårar processen för den råvara vi röker.

REAL BBQ

INDIREKT VÄRME UNDER LÅNG TID

Vi väljer att referera till vår tillagningsmetod som Real BBQ, för att skilja det från bara BBQ som i vardagstal allt oftare kommit att användas om grillning i allmänhet (det vill säga tillagning av mat över öppen eld eller glöd). Real BBQ, går tillbaka till ursprungsbetydelsen av barbecue, tillagning genom indirekt värme under lång tid så att råvaran tar smak av röken

tillagning

I EN BBQ SMOKER

Vi hämtar vår inspiration från den amerikanska söderns BBQ. Det innebär att vi tillagar köttet i vår specialdesignade bbq smoker i 110 graders värme under cirka 12-15 timmar. Tiden varierar på utomhustemperatur och beroende på vilken styckningsdetalj och djurslag vi röker. För att få en bra röksmak använder vi svensk ekved. Den största anledning till vår tillagningsmetod är att köttet blir mört och smakrikt.

köttet flyttas

TILL VÅR GLAZE PIT

Vid servering flyttar vi över köttet till vår Glaze Pit. En enorm hästskoformade smedshärd, där vi penslar köttet med vår egen glaze så att det får en söt, fruktig och karamelliserad yta. Köttet trancheras inför våra gäster och serveras med en riklig tillbehörsbuffé. Där kan ni bland annat hitta cole slaw gjord på spetskål, guacamole, picklad rödlök, friterad sötpotatis, rostad potatissallad, flera olika salsas och olika sorters bbq-såser. Givetvis erbjuder vi även ett grillat vegetariskt alternativ.

Vår

MENY

Hos oss väljer du hur din bbq-tallrik ska se ut.  När ni kommer visas ni till ert bord, där bread & spread väntar.  Surdegsbrödet är nygräddat och spreaden är smaksatt efter kockens humör och säsongens råvaror. Ni betalar i baren, får en tallrik och plockar tillbehör från vår rikliga tillbehörsbuffé. Framför Glaze Pit står bbq-kocken och trancherar köttet och serverar direkt på er tallrik. Du är välkommen att äta mer av det du gillar bäst.

Alltid tre sorters kött från smokern   

Nötkött              Brisket oxbringa, short rib, högrev

Färska korvar   Salsiccia, chorizo, andouille

Kyckling            Lårfilé, roasters, klubbor

Fläskkött           Karré, grissida, pulled pork, pluma

Lamm                Bringa, rostbiff, stek

 

Alltid som tillbehör                      

Sallad                 Cole slaw, tomat & mozzarella,  vattenmelon & rödlök, kimchi

Såser/Salsa        Plommonbbq, morotsbbq, bluecheesedipp, äppel- & tomatsalsa

Stavar                 Blekselleri, rädisor, gurka, paprika

Grillad                Majs, paprika, romansallad, zucchini

Potatis                Friterad sötpotatis, rostad färskpotatissallad, potatis stomp

Pickels                Rödlök, rättika, gurka, betor

Övrigt                 Majonnäs, saltgurka, senap, ketchup, rostad lök,  jalapeno