VÅRT KÖK

SÄSONGENS MAT

Real BBQ, ett koncept och ord som vi står för och arbetar efter under åtta utav årets tolv månader. Läs mer om det nedan. Under vinterhalvåret vilar vi röken då temperaturskillnaderna utomhus försvårar processen för den råvara vi röker. Vår kökschef John Lund tar därför fram en meny för det evenemang vi arrangerar. Läs mer under Kalender.

REAL BBQ

INDIREKT VÄRME UNDER LÅNG TID

Vi väljer att referera till vår tillagningsmetod som Real BBQ, för att skilja det från bara BBQ som i vardagstal allt oftare kommit att användas om grillning i allmänhet (det vill säga tillagning av mat över öppen eld eller glöd). Real BBQ, går tillbaka till ursprungsbetydelsen av barbecue, tillagning genom indirekt värme under lång tid så att råvaran tar smak av röken

tillagning

I EN BBQ SMOKER

Vi hämtar vår inspiration från den amerikanska söderns BBQ. Det innebär att vi tillagar köttstycken i vår specialdesignade barbecue smoker på låg värme och under lång tid, omkring 15-18 timmar. Det gör köttet mört och smakrikt.

köttet flyttas

TILL VÅR GLAZE PIT

Inför servering flyttar vi över köttbitarna till vår “glaze pit”. En stor, två meter i diameter, murad grill där vi penslar köttet med vår egen glaze, så att det får en söt karamelliserad yta. För att få den fina smaken använder vi svensk ekved. De smakrika och fylliga köttet och korvarna serveras med våra egna såser och kompletterande tillbehör som syrlig coleslaw, pickles, syltad lök och annat. Givetvis erbjuder vi vegetariska alternativ.

Vår

MENY

Hos oss väljer du vilken BBQ-tallrik som passar dig. Du betalar för den i baren. Sedan plockar du på dig tillbehör från tillbehörsbuffén och glider vidare till vår hästskoformade Glaze Pit där kockarna plockar på köttet direkt från det heta gallret. Läs gärna mer om vårt matkoncept längre upp på denna sida.